Kódfejtő blog

Harry Houdini

2013. március 04. 07:46 - L. B. Alberti

 

25. Fejezet      Harry Houdini (Mitnick-Simon A legkeresettebb hacker)

A kód:

Wmyiwc fieygtkv gkzsvpndc s fiyyra Ozvm Kwsaf kzek undsjo

Ismét visszakeveredtünk a jól bejáratott útra, és kapunk egy behelyettesítéses rejtvényt. Ha még nem jöttünk ki a rutinból, hamar megtaláljuk milyen módon van (az eddigi bemutatottak közül) készítve. Ha nem akkor megsúgom, hogy ez bizony ismét a jó öreg Vigenère. Ha szeretnéd felfrissíteni a vele kapcsolatos információkat nézz vissza a Villámesküvő fejezetre.

A szöveg hosszából adódóan nehéz statisztikai alapon betörni. Kétféle mód lehet a járható út. (Mivel a cél nem a szöveg elrejtése, hanem a megfejthetősége volt a cél a feladvány szerkesztőjének)

1. Kipróbáljuk azokat a kérdőszavakat, amelyek leggyakrabban előfordultak a feladványokban, és ez alapján meghatározzuk a kulcsot.

2. Emlékszünk rá, hogy a korábbi Vigenère feladványoknál az előző rejtvény megfejtése volt a kulcs.

Lehet próbálkozni.

Visszafejtett rejtvényt szokás szerint most sem adunk, mert az megkönnyíteni a kulcs megtalálását.

Következő fejezet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kodblog.blog.hu/api/trackback/id/tr965115160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása