Kódfejtő blog

Felismerések

2013. január 21. 07:48 - L. B. Alberti

 

19. Fejezet      Felismerések (Mitnick-Simon A legkeresettebb hacker)

A kód:

==wPgQX4qNPdtP3bu9mehBSazF0dtP3b0pXai12bsFGZhNnchTHlgeGlp

5WZ01uclRWarBibhrGchxWYgUmalRWagMX6gUWesVGagk2cpTXZsxvezBS

arFGbhZHI0VgalxGIsVmdpfw6zRX7nV2cgwmahbGlrlWesVMT

Ezzel a kóddal sok macera van, miután felismertük, hogy milyen féle-fajta. Az azonosítást segíti a 2 db = jel az elején. Hol is találkoztunk ilyennel? A Base64 kódolásnál. Azzal a különbséggel, hogy ott a sor végén használják. Nosza kapjuk elő a jól bevált Base64 dekódoló oldalunkat, és másoljuk be a kódot, majd az elejéről tegyük át a végére az egyenlőség jeleket.

Sok értelmeset nem tapasztalunk. Lehet, hogy arra utalnak az egyenlőség jelek az elején, hogy visszafelé kell beírni a szöveget?

Na itt jön a macera. Gépeljük be visszafelé a szöveget. Figyelni kell arra, hogy a könyvben használt betűkészletben a nagy i és a kis l betű igen hasonló.

Ha sikeresen leküzdöttük ezt a szemrongáló feladatot ehhez az eredményhez jutunk:

 

Melyik fájl segítségével lehet valaki születési helye és ideje alapján kideríteni a társadalombiztosítási azonosítóját ?

Következő fejezet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kodblog.blog.hu/api/trackback/id/tr645028498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása