Kódfejtő blog

Bedrótozva

2012. december 24. 07:52 - L. B. Alberti

 

13. Fejezet      Bedrótozva (Mitnick-Simon A legkeresettebb hacker)

 

A kód:

kiyleM tádoriózomoynnágam attagllah el za IBF

A nagy karácsonyi sürgés-forgás közepette, szakítsunk egy kis időt a "kikapcsolódásra" is, így gyorsan oldjuk meg ezt a feladványt is.

Szerencsére a szokásos nyomokon elindulhatunk (szóköz, nagybetű). Biztosan feltűnik, az első szó végén található M. Fontos kiinduló pont. Lehet, hogy csak én vagyok defektes egy kicsit, de könnyedén tudok tükörírást olvasni. Biztosan ti is láttatok már a neten keringő különfééle tükörírással készített szövegeket ("Ha ezt el todod olvasni, egy teljesen felesleges tudással rendelkeze" vagy valami hasonló) mely szerint ez egy felesleges tudás. Na kérem szépen, itt az élő ellenpélda!

Szóval itt is erről van szó. Fogta a rejtvény feladója az adott szót, és a helyén hagyva, leírta visszafelé. Nem teljes tükörírás, mert a betűk nincsenek megfordulva, de hát azt nehéz lett volna tördelni. Gondolom...

Tehát a megfejtés:

Melyik magánnyomzó irodát hallgatta le az FBI

Ennyi az egész. Lehet menni bejglizni :)

Boldog karácsonyt mindenkinek.

Következő fejezet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kodblog.blog.hu/api/trackback/id/tr494978300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása